Tipy pro stravování během těhotenství

Tipy pro stravování během těhotenstvíObecná hygienická pravidla:

pravidelné mytí rukou před a po přípravě jídla, po kontaktu se zvířaty, a po návštěvě toalety

používejte vždy čisté ručníky a kuchyňské utěrky (ty jsou často používány příliš dlouho)

zpracování masa a dalších syrových potravin je nejlepší na hladkém povrchu, ne na malých, špatně omyvatelných pracovních plochách.

čištění pracovní plochy ihned po použití

oddělené skladování surovin a hotových jídel v chladničce

časté čištění chladničky (1x týdně)

u citlivých produktů zajistěte, aby nebyl přerušen řetězec chlazení

nepoužívejte potraviny, u kterých vypršelo datum minimální spotřeby

plesnivé potraviny a jídla patří do odpadu, nestačí jen odstranit viditelnou plesnivou část

udržujte odstup mezi domácími zvířaty a kuchyní, příp. jinou místností, kde skladujete, připravujete jídlo

 

Zvláštní pozornost byste měly věnovat následujícím potravinám:

 

žádné syrové nebo nedovařené maso (např. steak medium, carpaccio, hovězí biftek)

žádné neupravené mléko nebo výrobky z neupraveného mléka

žádné potraviny ze syrových vajec

žádné tavené a plísňové sýry

žádné mleté ​​maso a klobásy

žádné uzeniny

žádné syrové mořské plody (sushi)

ovoce, zelenina a saláty by měly být vždy umyté pod proudem vody